Novosti
RADOVI NA KALAMOTI ISPRED ROKA

RADOVI NA KALAMOTI ISPRED ROKA


RADOVI NA KALAMOTI ISPRED ROKA

Napreduju radovi na rekonstrukciji i sanaciji luke u Donjem Čelu na Kalamoti, koji su počeli sredinom listopada prošle godine. Kako je izjavio Mario Deranja, glavni inženjer gradilišta, radovi su ispred dinamičkog plana čak sedam do osam radnih tjedana. Rekao je to prilikom obilaska gradilišta na kojem su uz ravnatelja Županijske lučke uprave Željka Dadića bili župan Nikola Dobroslavić i saborski zastupnik Branko Bačić te zamjenik župana Joško Cebalo.

Do kraja ovog tjedna završit će se radovi mlaznog injektiranja i podmorskog iskopa, a počelo se i s polaganjem betonskih blokova.

-Radovi su iznimno složeni jer se sav materijal, sva tehnologija i svi strojevi moraju dovesti putem mora i velika većina radova odvija se s morske strane – rekao je Deranja koji je naglasio kako su unatoč natprosječno lošem vremenu uložili maksimalne napore da se i tih dana odrade ugovorene aktivnosti. Sve je nadoknađeno pojačanim radom subotama i nedjeljama. Kako je istaknuo Dadić, riječ je o specifičnim, otočkim uvjetima, no zadovoljan je jer radovi napreduju ispred dinamičkog plana. Vjeruje kako će sve biti gotovo i prije ugovorenog roka, a to je prosinac ove godine.

-Postojeća riva je iz 1924. i bila je u jako loše stanju. Bilo ju je potrebno potpuno rekonstruirati – rekao je Dadić dodavši kako se projekt 85 posto financira sredstvima EU, a vrijednost radova iznosi 21,9 milijuna kuna plus PDV.

 

Kompletan članak pročitajte na DuList

Fotografije Preuzete s DuList

 

Vezani članci:

Dubrovački Portal

Dubrovnik Net

Texo Molior Copyright © 2018 All Rights Reserved