Novosti
Gradi se prva škola nakon 33 godine

Gradi se prva škola nakon 33 godine


Gradi se prva škola nakon 33 godine

Zajednice ponuditelja Strabag i Texo Molior potpisali su ugovor o dogradnji i nadogradnji buduće Osnovne škole 'Montovjerna' vrijedan 70,6 milijuna kuna


Radovi vrijedni oko 70 milijuna kuna za izgradnju prve škole u Dubrovniku nakon 33 godine započeli su u siječnju, a rok izgradnje je 18 mjeseci. Podsjetimo, Dubrovački gradonačelnik Mato Franković potpisao je ugovor s predstavnicima izvođača radova Zajednice ponuditelja Strabag i Texo Molior o dogradnji i nadogradnji buduće Osnovne škole 'Montovjerna'. 

 
Nadograđena i rekonstruirana škola u Montovjerni moći će u jednoj smjeni primiti 448 učenika. Izgradit će se 16 novih učionica i dvodijelna sportska dvorana s pratećim sadržajima, blagovaonica i knjižnica, dodatne učionice za izborni predmet, te prostori za pedagoga i psihologa.

Arhitektonsko-urbanističkom rješenju pristupilo se uvažavajući sve energetske, društvene i ekološke aspekte održivosti. Planiranim projektom zadovoljit će se suvremeni prostorno-tehnički uvjeti, te potrebe nastavnog programa. 


Činjenica da je poslijednja škola u Dubrovniku izgrađena 1985. godine najbolje opisuje važnost buduće Osnovne škole "Montovjerna".

 

Dodatni izvori na ovu temu:

tportal.hr

dubrovnikinsider.hr

lokalni.hr

vijesti.rtl.hr - Video

Foto: Grad Dubrovnik

Texo Molior Copyright © 2018 All Rights Reserved